Materialer

Materialer brugt i tøj fra BANNER®
Der bliver kun brugt materiale af højeste kvalitet i produktionen af tøj fra BANNER®. Materialerne er slidresistente, og bliver altid behandlet med vandresistent materiale (gælder dog kun for tøj der bruges som overtøj). Materialerne der bliver brugt, bliver testet for at sikre at de kan leve op til standarderne for tøj til udendørs brug.

Udover at teste hvor slidstærkt tøjet er, sætter BANNER® høje krav til farve stabilitet, hvor let det er at vedligeholde tøjet, etc. De fleste materialer er derfor testet i laboratorier, og der er indehentet certifikater på kvaliteten af tøjet.

KLIMARON (KLIMAMEMBRAN)
– Meget tyndt materiale som sikre at tøjet er vand- og vindtæt, samtidig med at tøjet er åndbart. Lavet af 100% polyurethan.
Alle søm på er ved brug af klimamembranen blevet forseglet, for at sikre mod vand og fugt. Klimamembranen KLIMARON, bliver brugt til produktion af mange jakker og bukser. Det er et meget tyndt, letvægtigt materiale, der bliver syet ind mellem det yderste- og inderste lag. Fordelen ved denne metode er at klimamembranen er, at materialet ikke bliver slidt ved direkte slidtage, og derfor holder længere.

BATEX
– slidstærkt og vandresistent materiale, lavet af 65% polyester og 35% bomuld.
Resistent materiale med vævet materiale, der ofte bliver brugt til at producere tøj der er beregnet til terræn. Materialet er slidtstærkt og let. Naturlige bomuldsfibre i materialet, gør materialet behageligt at bære, mens polyester fiberne sikre at tøjet ikke taber sin farve, og modvirker at tøjet ikke krøller. Tøj lavet af dette materiale, kræver lidt vedligeholdelse.

CHERIS
–mikrofibre – let, slidstrærkt materiale, med en let poleret overflade, lavet af 80% polyester, 20% bomuld, materialet er behandlet så tøjet er vandresistent.
Dette moderne materiale er designet med øje for hverdagsbrug. Materialet er derfor let og slidstærkt. Lavet af tynde fibre, der er tæt vævet der gør materiale slidstærkt.

CHITON
– stærkt, materiale i to lag. Ydre lag er 100% polyester, med poleret overflade, lamineret med en blanding af bomuld og polyester. Materialet er blevet behandlet så det er vandresistent.
Materialet er behagligt, fleksibelt og slidstærkt. Kombinationen af de to materialer sikrer en høj kvalitet, ofte brugt for elegant tøj.

EUTEX (SOFTSHELL)
– lamineret materiale i 3 lag, med klimamembran (vandresistent), lavet af 100% polyester. Blød fleece på indersiden.
Ydre lag: softshell – fleksibelt letvægtigt materiale, vandresistent. Inderste lag: fleece. Mellem ydre- og inderste lag er en lamineret klimamembran. Dette materiale bruges ofte i forbindelse med sportstøj. Alle tre lag er lamineret, hvilket sikre at stoffet er vandresistent.

ELUTON (SOFTSHELL)
– materialet er næsten identisk med EUTEX. 3 lags lamineret materiale med klimamembran, lavet af 100% polyester. Vandresistent.
Materialet minder meget om EUTEX, dog er det lettere. Der er brugt samme lette materiale som i EUTEX, dog er der ikke brugt fleece.

RIPSTOP
– let men meget slidstærk materiale, lavet af 100% bomuld. Vandresistent.
Let bomuldsmateriale med forstærket vævning, der forebygger at stoffet bliver revet itu. Bliver oftest brugt i forbindelse med tyndere tøj, som er brugbart ved varmere temperaturer.

FLETEX
– Fleece i to lag. Inderste lag: lamineret fleece, lavet af 100% polyester. Vandresistent.
Materialet er ofte brugt til fritidstøj. BANNER bruger denne type fleece, som er let og meget blød, men er stærkere end den normale fleece. Derudover blive materialet lamineret, hvilket gør det vandresistent.

CHITEX
– ‘mikrofibre’, meget let og stærkt materiale med poleret overflade, lavet af 100% polyester. Vandresistent. (Imitation af fint hjorteskind).
Grundet dets udseende og kvalitet, er dette materiale oplagt at bruge til produktion af elegant tøj. En speciel ovefladebehandling, gør at materialets udseende ligner poleret læder. Dog er materialet meget let og fleksibelt. Materialet er fremstillet af mikrofibre som er tæt vævet, for at lave et meget stærkt og let materiale.

SILETEX
– ‘mikrofibre’, blødt materiale i to lag, med let poleret overflade, lavet af 100% polyester. Vandresistent.
Moderne materiale lavet med den nyeste teknologi. Materialet består af to typer materiale der begge er lamineret. Ofte brugttil at producere tøj, der kræver et elegant look. Det yderste lag er lavet af bløde, laminerede mikrofibre.

TEBAT
– stærk ‘lærred’, med speciel fikseret vævning, lavet af 100% bomuld. Vandresistent.
Tykt og stærkt materiale, som er brugbart til tøj, der bruges i tærren. Grundet dets tætte vævning er materialet meget slidstærkt.

TOLATEX
– stærk ‘lærred’, med speciel fikseret vævning, lavet af 100% bomuld. Vandresistent.
Minder om TEBAT. Ofte brugt til tøj der skal være slidstærkt og bruges ved tærren. Materialet er tyndere, og finere i struktur. Materialet er forstærket grundet dets tætte vævning.

DONAL
– Meget tykt materiale, lavet af 90% bomuld og 10% polyester. Vandresistent.
Dette tykke, slidstærke materiale indeholder plastik, og er især brugt ved produktion af bukser.

LODEN
– Slidstærkt og tykt materiale, lavet af  35% uld og 65% polyester. Vandresistent.
Dette „traditionelle“ trykkede materiale, indeholder god termisk isolation, grundet det høje uldindhold. Materialet er brugt til at lave vintertøj, primært jakker. Anbefales at blive professionelt renset.

LOTAR
– Materiale brugt til at producere jakkesæt, lavet af 45% uld og 55% polyester.
Solidt materiale som reducere at tøjet krøller. Materialet har en stærk og ru overflade, meget slidstærkt. Let at rengøre.

POLAR FLEECE
– fint og blødt materiale, elastisk, 280 gr.

POLAR FLEECE Termo
– fint og blødt materiale, elastisk, 450 gr.
Moderne isolerende materiale der kan bruges som yderste lag, eller som inderste beskyttende og varmende lag, under jakken. Ikke absorberende og åndbart. Leder sved væk fra kroppen, og kan derfor være praktisk ved høj aktivitet. Materialet er slidstærkt, og bliver ikke hårdt eller ændre størrelse over tid, hvis det behandles korrekt. Det er ca. En halv gang tykkere end polar fleece.

MICRO FLEECE
– fint og blødt materiale, med speciel „lattice“ struktur, lavet af 100% bomuld
Minder om Polar Fleece, men er tyndere og lettere, grundet dets „lattice“ strktur. Da materialet er meget elastisk er det egnet til høj aktivitet. Egnet til at bruge som et let yderste lag. Absorbere ikke sved, og er åndabrt og behageligt.

Materialer brugt til skjorter, polo t-shirts og t-shirts
Fra BANNERS® udvalg kan du vælge mellem mange forskellige skjorter som er produceret i bomuld af høj kvalitet, samt andre materialer. Mange skjorter er produceret af 65% bomuld og 35% polyester (ternede og enkeltfarvede skjorter), mens andre enkeltfarvede skjorter er lavet af 65% polyester og 35% bomuld, samt 5 typer skjorter lavet af 100% polyester.

For polo-skjorter og t-shirts er der brugt strik (vægt: T-Shirt 190 g, polo-skjorter 190/210g), lavet af 100% bomuld. De fleste polo-skjorter er overflade behandlet.

Alle typer bomuldmaterialer krøller ved normalt brug, og ved vask/ved aktivtet kan det miste farven. Derfor er det også muligt at købe t-shirts og polo t-shirts lavet af 100% polyester, der ikke krøller, leder sved væk fra kroppen, og  kan bruges ved aktivitet.